Recre@ /C-niveau meisjes (competitie meisjes)

Toestelturnen is de populairste gymdiscipline bij meisjes. Het is een individuele sport waar wordt geturnd aan vier toestellen: sprong, brug met ongelijke leggers, balk en vloer. De sprong illustreert de explosiviteit van de turnster. De brug met ongelijke leggers is ongetwijfeld het meest spectaculaire toestel in de damescompetitie. De gymnaste zwaait van de ene legger naar de andere. Op de balk is het de bedoeling zoveel mogelijk acrobatische technieken uit te voeren zonder je evenwicht te verliezen.

Wil je als turnster je sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek tonen in combinatie met acrobatie en dans? Dan is vloer hiervoor het ideale toestel. Zowel tempo als originaliteit en presentatie zijn hier belangrijk. Je leert er rollen, op je handen staan, springen over toestellen en je ontwikkelt kracht, lenigheid, vormspanning en co√∂rdinatie.

In onze club kunnen meisjes vanuit de basisgroepen doorstromen naar de competitiegroep. Trainsters observeren de vooruitgang en geven die door naar de competitiegroep. Daarna kunnen ze getest worden op hun vaardigheden en na een proefperiode eventueel doorstromen.

Wij bieden recre@- competitie aan vanaf 6 jaar en turnen op C-niveau vanaf 10 jaar.