Kleuter Gym

Kinderen willen vooral plezier beleven aan sporten, dit is ook in het kleuterturnen een prioriteit. Ze leren spelenderwijs omgaan met de kinderen in de groep, voeren eenvoudige opdrachten uit en maken kennis met allerlei vormen van bewegen. 3- tot 6-jarige kleuters ontdekken in de gymles, via leuke spelletjes en oefeningen, hun eigen grenzen en kunnen hun energie ten volle benutten. De les kleuterturnen is ook het moment om hun eerste ‘turn-kunstjes’ te leren.
De allerkleinsten van 3 en 4 jaar leren eenvoudige basisvaardigheden zoals huppelen, hinkelen en tuimelen. Kinderen van 5 en 6 jaar krijgen wat meer complexe uitdagingen aangeboden, wat hen in een latere turn- of sportloopbaan zeker van pas zal komen. Na de derde kleuterklas is het kind klaar om door te stromen naar de basisgroepen van de gym- of sportclub.